Information om aktiviteter vedrørende projektet
 
Publikationer som Marguritten har bidraget til kan downloades her:
 
Visioner for Danmarks demensboliger (Demensalliancens byggerigruppe)
 
Modelprogram for demensboliger  Søg på 'modelprogram' (Bygherreforeningen)
 
 
 

Opslagstavle

 
 
 
Vi er på Bornholms Folkemøde torsdag d. 14. juni og fredag d. 15. juni 2018 kl. 15.00-16.00. Vi holder oplæg, quiz og workshop angående demens og Byen for Livet sammen med OK-Fonden. Det foregår i J6 - Kæmpestrandens Debattelt.
Alle er velkomne!
 
 
Lokalplanen for Byen for Livet er nu endelig vedtaget. Klik her for at se lokalplanen:
 
 
 
Grunden er fundet!
Lad champagnepropperne springe!
”Byen for Livet” skal ligge i Højstrup Have i Odense
Det er med stor glæde, at OK-Fonden og CG Jensen nu kan offentliggøre et samarbejde om byggegrunden til den kommende bydel "Byen for Livet". Det banebrydende byggeri får til huse på den attraktive Højstrup Have-grund, 2,5 kilometer fra Odense centrum. OK-Fonden og CG Jensen har udarbejdet en hensigtserklæring for samarbejdet.
Samarbejdet betyder, at parterne, sammen med Odense Kommune, kan fortsætte projektet, så visionerne for "Byen for Livet" bliver til virkelighed. Vi går nu i gang med at specificere helhedsplanen og definere indholdet i projektet nærmere. Valget af rådgivere besluttes i fællesskab.
Selvbestemmelse og livskvalitet
OK-Fonden vil bygge og drive "Byen for livet". Bydelen forventes at rumme 25-30.000 kvadratmeter boliger, café, teater, frisør m.v. Den vil med sin størrelse og nytænkning i både form og indhold være den første af sin slags i Danmark.
Målet er at skabe rammerne for et liv med selvstændighed og livskvalitet, selv når sygdom gør mennesker dybt afhængige af andre. Det betyder, at der skal skabes boliger og aktiviteter, der gør tilværelsen så attraktiv som muligt i alle faser af livet, også for mennesker med en sygdom som demens.
Ambitionen er, at viden og erfaringer fra "Byen for Livet" skal være verdens førende på området - og sprede viden og inspiration til hele verden over de følgende årtier.
 
 Vi er fra Magurittens Venners bestyrelses side virkelig glade for denne nyhed, da det lige er den grund vi har ønsket os mest. Der er nu mange ting, der skal forhandles på plads, men sikkert er det at placeringen bliver på dette sted.
Husk Hjerneaftenen på fredag d. 30. september kl. 18.00!

Vel mødt og mange hilsner fra bestyrelsen!
Vi inviterer til foredrag med den norske læge og musikterapeut Audun Myskja.
Tildmelding kan ske via e-mail.
Støttekoncert d. 25. maj kl. 18.00
STRESS OG DEMENS.
Du/I inviteres til en tema aften om stress og om dens sammenhang med demens ved vores formand Aster Schepel. Aster har i sin gerning som læge samlet og samler masser af viden om både stress og demens og om hvordan disse påvirker hinanden. Det kommer afgjort til at blive en spændende og informativ aften.
Velkommen!
Tid: Tirsdag 24. marts 2015 kl 19.00
Sted: Husmandsstedet, Over Bækken 1e, 5792 Årslev
Pris: 75,- Medlemmer af Støtteforeningen betaler 30,-
Foredrag om forebyggelse af demens
Demensforeningen Margurittens Venner | CVR: 35 49 01 08  | Tlf.: 23 92 22 13 | marguritten@mail.dk